• U bent hier: Home

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid 'Samen veerkrachtig'

Categorie
Ontmoeting
Datum
2019-10-01 00:00 - 2019-10-10 00:00
Telefoon
09 221 44 34
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwe stuurgroep zorgt voor meer uniformiteit
De stuurgroep van de 10-daagse bestaat voortaan uit het Steunpunt Geestelijke Gezondheid, Te Gek!?, het Vlaams Instituut Gezond Leven en de provinciale vertegenwoordigers van de Vlaamse Logo’s. De nauwe samenwerking zorgt voor meer uniformiteit. Zo is er voor het eerst sprake van een gemeenschappelijke actie: Spreuken in het straatbeeld (zie verder).


Website opgefrist, nieuw promomateriaal
Samen Veerkrachtig is ook dit jaar het thema van de 10-daagse. Onze website onderging een heuse make-over:  www.samenveerkrachtig.be kreeg een nieuwe look & feel, met frisse kleuren en sprekende foto’s. De overzichtelijke structuur en de heldere taal brengen onze boodschap nog beter aan de man/vrouw. Verder hebben we werk gemaakt van promomateriaal. Ons aanbod omvat onder meer een Inspiratiegids, een communicatietoolkit, een Gids voor Te Gekke Veertochten, affiches,… Nieuw zijn ook de Hoe gaat het er écht mee?-postkaarten, die je na een activiteit kan uitdelen.
Tip: vraag promotiemateriaal aan via je plaatselijke Logo.

 

Op de agenda: vaste waarden en verrassende nieuwkomers

  • Wie 10-daagse zegt, denkt spontaan aan de vele honderden acties over Vlaanderen. Aan die succesformule veranderen we natuurlijk geen komma! Yogasessies, mindfulness, lezingen, film, theater en dans: ook dit jaar belooft het weer een geanimeerd programma te worden. 
  • Met een spreukenactie in steden en gemeenten proberen we een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Het concept is even simpel als geniaal. Op winkelramen, zwembaden, gemeentehuizen, bibliotheken en andere openbare gebouwen zullen er tegen 1 oktober inspirerende quotes verschijnen. De spreukenactie wil mensen doen nadenken over hun geestelijke gezondheid. Kwestie van een glimlach op een gezicht te toveren of een hart onder de riem te steken.
  • Tenslotte zetten we nog sterker in op wandelen. De collega’s van Te Gek!? stappen letterlijk en figuurlijk mee in ons verhaal. Tijdens de 10-daagse kan je overal in Vlaanderen Te Gekke Veertochten maken. De teller staat ondertussen al op 21 stuks!

 

Wat kan jij doen?
Nu we toch over acties bezig zijn, het is nog niet te laat om zelf ook een activiteit te organiseren. In onze Inspiratiegids vind je een handig stappenplan. Je komt er ook te weten hoe je zelf een spreukenactie in elkaar steekt. Liever sportiever? Organiseer nog snel een Te Gekke Veertocht, met onze gids is dat kinderspel. Denk eraan je actie te promoten via Uit in Vlaanderen, goed voor 15.000 bezoekers per dag. Voeg samenveerkrachtig toe als label en bezorg je actie extra zichtbaarheid.
Heb je zelf al iets gepland voor de 10-daagse? Prima! Maar misschien kan je je achterban ervan overtuigen om een evenement te organiseren. Bezorg hen deze oproep. Alvast bedankt voor je goed woordje!

 

Nu of nooit: verzin een actie voor de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid!
Vind jij een goede geestelijke gezondheid ook zo belangrijk? En heb je zelf een sprankelend idee om de veerkracht van anderen te boosten? Zet dan je schouders mee onder de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid en organiseer een actie. En ja, daar is nog nét voldoende tijd voor. In onze Inspiratiegids vind je een handig stappenplan. Je komt er ook te weten hoe je zelf een spreukenactie in elkaar steekt. Liever sportiever? Organiseer nog snel een Te Gekke Veertocht, met onze gids is dat kinderspel. Denk eraan je actie te promoten via Uit in Vlaanderen, goed voor 15.000 bezoekers per dag. Voeg samenveerkrachtig toe als label en bezorg je actie extra zichtbaarheid.

 
 

Alle datums

  • Van 2019-10-01 00:00 tot 2019-10-10 00:00

Powered by iCagenda

YUNECO Crisis

YUNECO Care

YUNECO Combi

Picture1 Care Circle Combi Circle
 YUNECO Crisis wil streven naar een transparante, toegankelijke voorzieningen-overschrijdende crisishulp aan kinderen, jongeren en hun context bij acute psychische en kinder/ jeugdpsychiatrische crisissen.

Lees meer

YUNECO Care wil een aanklampend en langdurig beschikbaar aanbod creëren voor kinderen en jongeren met een meervoudige en complexe problematiek die daardoor meestal zorg nodig hebben over langere termijn, maar daarbij niet altijd even makkelijk bereikbaar zijn.

Lees meer

YUNECO Combi wil een kwaliteitsvol beleid en gepaste zorg bieden voor de specifieke doelgroep jongeren met een combinatie van een verstandelijke beperking en geestelijke gezondheidsproblemen en –risico’s. 

Lees meer 

     

YUNECO Crosslink

YUNECO Connect

YUNECO Caro 

crosslink Header Yuneco Connect transprnt YUNECO Caro cirkel transprnt

Het programma YUNECO Crosslink streeft er naar om het netwerk zoveel mogelijk als lerend netwerk te laten fungeren, een kruispunt (Cross) waarbinnen doelbewust kennis en ervaringen worden uitgewisseld om nieuwe inzichten, oplossingen en werkwijzen te creëren.

Lees meer

YUNECO Connect is het programma Vroegdetectie - Vroeginterventie (VD-VI) dat zich richt op ultra hoog risico situaties (UHR) die kunnen leiden tot een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem.

Lees meer

 Het zorgprogramma YUNECO Caro brengt GGZ-expertise naar jongeren met een psychische kwetsbaarheid, die in residentiële jeugdhulp verblijven, én hun teams.  We bieden tevens outreach GGZ-expertise aan de jongeren die verblijven in de gemeenschapsinstelling De Grubbe

Lees meer