• U bent hier: Home
 

Kennismaking dagbesteding Joert (vzw Levenslust)

Categorie
Ontmoeting
Datum
2019-10-04 09:30 - 12:00
Locatie
Levenslust – Scheestraat 74, Lennik
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij openen onze deuren! We nodigen jullie graag uit op het kennismakingsmoment van onze dagbesteding Joert!  

Programma vrijdag 4 oktober 2019

9u30     ontvangst op de boerderij met koffie en thee

9u45     welkomstwoord en algemene informatie over Joert

10u15   hoe aanmelden?  (RTH-VAPH)

10u30   bezoek aan de deelwerkingen

12u       tijd voor vragen én voor huisgemaakte soep

We ontvangen jullie graag op de boerderij, gelegen op het domein van Levenslust – Scheestraat 74, Lennik

Met een mailtje kan je je aanwezigheid bevestigen

     

 

Wie zijn we?

Joert is een andere manier om schooltijd in te vullen voor jongeren die dreigen vast te lopen of vastgelopen zijn op school.  Joert bestaat uit 3 deelwerkingen: OkiOki, De Boerderij en De Bakermat. Bij Joert zoeken en maken we een gevarieerd programma op maat van de jongeren.

Joert is een plaats van ‘ont-moeting’, een warme en veilige plek waarin iedereen op zijn eigen ritme kan meestappen. De ronde vorm van de joert staat symbool voor de cirkel waarin we in contact komen met onszelf, de ander en de natuur.

OkiOki

Loopt het spaak op school? OkiOki zoekt samen met jou naar manieren om naar school te kunnen blijven gaan. We onderzoeken wat er nodig is om verder te gaan en proberen het gesprek met jou, de school en andere betrokkenen terug aan te knopen.

Boerderij

De Boerderij is ‘de’ plek waar je jezelf kan zijn in het groen. Het is ook ‘de’ doe-plek waar wij samen instaan voor de verzorging van dieren en planten. Hier volgen we de cyclus van de 4 seizoenen!

De Bakermat

In de bakermat staat het groepsgebeuren centraal. Aan de hand van kringgesprekken leren we samen te plannen, te denken, te werken, te leven, … Het aanbod van ateliers geeft jou ruimte om allerhande dingen te leren kennen: knutselen met hout, muziek, schilderen, tekenen, sporten, enz…

‘Een yurt of joert is een cirkelvormige tent die rondtrekkende volkeren in Mongolië gebruiken als woonst op de koude steppe’

 

    
 
 

Alle datums

  • 2019-10-04 09:30 - 12:00

Powered by iCagenda

YUNECO Crisis

YUNECO Care

YUNECO Combi

Picture1 Care Circle Combi Circle
 YUNECO Crisis wil streven naar een transparante, toegankelijke voorzieningen-overschrijdende crisishulp aan kinderen, jongeren en hun context bij acute psychische en kinder/ jeugdpsychiatrische crisissen.

Lees meer

YUNECO Care wil een aanklampend en langdurig beschikbaar aanbod creëren voor kinderen en jongeren met een meervoudige en complexe problematiek die daardoor meestal zorg nodig hebben over langere termijn, maar daarbij niet altijd even makkelijk bereikbaar zijn.

Lees meer

YUNECO Combi wil een kwaliteitsvol beleid en gepaste zorg bieden voor de specifieke doelgroep jongeren met een combinatie van een verstandelijke beperking en geestelijke gezondheidsproblemen en –risico’s. 

Lees meer 

     

YUNECO Crosslink

YUNECO Connect

YUNECO Caro 

crosslink Header Yuneco Connect transprnt YUNECO Caro cirkel transprnt

Het programma YUNECO Crosslink streeft er naar om het netwerk zoveel mogelijk als lerend netwerk te laten fungeren, een kruispunt (Cross) waarbinnen doelbewust kennis en ervaringen worden uitgewisseld om nieuwe inzichten, oplossingen en werkwijzen te creëren.

Lees meer

YUNECO Connect is het programma Vroegdetectie - Vroeginterventie (VD-VI) dat zich richt op ultra hoog risico situaties (UHR) die kunnen leiden tot een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem.

Lees meer

 Het zorgprogramma YUNECO Caro brengt GGZ-expertise naar jongeren met een psychische kwetsbaarheid, die in residentiële jeugdhulp verblijven, én hun teams.  We bieden tevens outreach GGZ-expertise aan de jongeren die verblijven in de gemeenschapsinstelling De Grubbe

Lees meer