Connect Leuven-Hageland

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook telefonisch beschikbaar voor verduidelijkende vragen/ aanmeldingen op donderdag 9u-10u30 - 0476 99 57 10

 

Connect Halle-Vilvoorde
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AANMELDEN YUNECO CONNECT

Team Connect Leuven-Hageland*

  • 14-23 jaar
  • online aanmelding
  • Telefonische aanmelding op donderdag 9u-10u30 - 0476 99 57 10

Team Connect Halle-Vilvoorde*

MaPa MSOC

  • Ondersteuning aan druggebruikende ouders en hun kinderen
  • Meer info
  • Telefonische aanmelding bij Joke Gabriel: 0472 75 64 59 of Veerle Bex: 0472 75 92 33

Vroeginterventie Drugs Tienen

  • Telefonische aanmelding: 016 80 76 85

Vrint (psychose)

  • Telefonische aanmelding; 0475 40 60 04

 

* Overzicht gemeenten

 

YUNECO Connect is het programma Vroegdetectie - Vroeginterventie (VD-VI) dat zich richt op ultra hoog risico situaties (UHR) die kunnen leiden tot een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem. Binnen de provincie Vlaams-Brabant willen we deze situaties snel en tijdig detecteren en hierop interveniëren bij infants (0-6j), kinderen en jongeren en/of jongvolwassenen (14-23j).

In onderstaand overzicht vind je meer info over de doelgroep, het werkingsgebied, ... van elk team:

YUNECO Connect Klinische teams dec2019

Vroegdetectie en Vroeginterventie vindt plaats in vele organisaties en meerdere sectoren. Het programma YUNECO Connect streeft naar één samenhangend geheel van activiteiten betreffende VD-VI, hoewel zij verspreid over de provincie in verschillende organisaties en sectoren zullen plaatsvinden. Met dit programma willen we de specifieke VD-VI interventies verbinden, zichtbaar en meer toegankelijk maken en waar nodig, vloeiend laten overgaan in reguliere zorg. YUNECO Connect heeft hiervoor 5 klinische teams en een referentiefunctie.

Klik op de BOUWSTENEN voor meer info.

 

BASISPIJLERS

Verbinding

Bestaande hulpverlening met een aanbod van vroegdetectie en vroeginterventie op elkaar afstemmen, zichtbaar en toegankelijker maken en waar mogelijk uitbreiden.

Expertise 

Verzamelen en verspreiden van wetenschappelijk gevalideerde tools en methodieken. (YUNECO Crosslink)

Adviesfunctie

Ondersteuning van een breed netwerk van zorghulpverleners in de 0de en eerste lijn en niet-GGZ actoren (reguliere werkingen actief binnen jeugdhulp).

YUNECO Crisis

YUNECO Care

YUNECO Combi

Picture1 Care Circle Combi Circle
 YUNECO Crisis wil streven naar een transparante, toegankelijke voorzieningen-overschrijdende crisishulp aan kinderen, jongeren en hun context bij acute psychische en kinder/ jeugdpsychiatrische crisissen.

Lees meer

YUNECO Care wil een aanklampend en langdurig beschikbaar aanbod creëren voor kinderen en jongeren met een meervoudige en complexe problematiek die daardoor meestal zorg nodig hebben over langere termijn, maar daarbij niet altijd even makkelijk bereikbaar zijn.

Lees meer

YUNECO Combi wil een kwaliteitsvol beleid en gepaste zorg bieden voor de specifieke doelgroep jongeren met een combinatie van een verstandelijke beperking en geestelijke gezondheidsproblemen en –risico’s. 

Lees meer 

     

YUNECO Crosslink

YUNECO Connect

YUNECO Caro 

crosslink Header Yuneco Connect transprnt YUNECO Caro cirkel transprnt

Het programma YUNECO Crosslink streeft er naar om het netwerk zoveel mogelijk als lerend netwerk te laten fungeren, een kruispunt (Cross) waarbinnen doelbewust kennis en ervaringen worden uitgewisseld om nieuwe inzichten, oplossingen en werkwijzen te creëren.

Lees meer

YUNECO Connect is het programma Vroegdetectie - Vroeginterventie (VD-VI) dat zich richt op ultra hoog risico situaties (UHR) die kunnen leiden tot een ernstig geestelijk gezondheidsprobleem.

Lees meer

 Het zorgprogramma YUNECO Caro brengt GGZ-expertise naar jongeren met een psychische kwetsbaarheid, die in residentiële jeugdhulp verblijven, én hun teams.  We bieden tevens outreach GGZ-expertise aan de jongeren die verblijven in de gemeenschapsinstelling De Grubbe

Lees meer