NIEUWE DATA - 1ste Vlaamse Gathering met als centraal thema 'Partnerschap: samenwerken voor veilig, omringd en geliefd opgroeien'.

Categorie
Praktijkdag
Datum
2020-09-25 00:00
Locatie
BEL Brussels

Eerste Gathering Signs of Safety in Vlaanderen

Vijf jaar geleden startten de ondersteuningscentra jeugdzorg en sociale diensten jeugdrechtbank met de implementatie van Signs of Safety, met als doel:

  • een betere jeugdbescherming waarin kinderen, jongeren, ouders en hun netwerk weer hoop voelen;
  • kinderen en jongeren op korte en lange termijn veilig, omringd en geliefd laten opgroeien.

Zij zetten sterk in op verbinding met professionele partners. Daarom organiseren Opgroeien, de Vlaamse Forumgroep en de Belgische trainers Signs of Safety op 24 en 25 september de 1ste Vlaamse Gathering met als centraal thema 'Partnerschap: samenwerken voor veilig, omringd en geliefd opgroeien'

Een Gathering is dé ontmoetingsplaats voor praktijkwerkers en beleidsmedewerkers die van ver of dichtbij betrokken zijn met positieve ondersteuning bij jongeren in moeilijke situaties. De tweedaagse vormt een aaneenschakeling van verhalen uit het werkveld. Tijdens de netwerkmomenten is er ruimte voor inspiratie, tips, steun en zoveel meer. Het werk van praktijkwerkers en hun leidinggevenden wordt in het licht gezet en goede praktijken worden gedeeld, om zo andere professionelen te inspireren. Met de focus op wat werkelijk werkt voor gezinnen, hun netwerk en praktijkwerkers binnen het sociaal werk van jeugdbescherming.

 
 

Alle datums

  • 2020-09-25 00:00
  • 2020-09-24 00:00

Powered by iCagenda