Header Caro

YUNECO CARO

 

We slaan de brug tussen de Geestelijke Gezondheidszorg en de residentiële Jeugdhulp. Daarbij willen we jongeren met een psychische kwetsbaarheid, én hun teams, ondersteunen met een toegankelijk GGZ-aanbod op maat.

Dit doen we met een outreach-programma dat mobiele hulpverlening biedt in de residentiële voorziening waar de jongere verblijft. We trachten bestaande hulpverlening te versterken en mee te denken vanuit een GGZ-perspectief.

Wat doen we?

Elk traject start met een consult dat met één of meerdere contacten kan uitgebreid worden, zo werken we trapsgewijs. Tijdens consulten zoeken we desgewenst mee naar verwijsmogelijkheden naar de gespecialiseerde GGZ en/of stellen we samen een indicatie tot diagnostiek of een specifieke behandeling via YUNECO Caro.

Meer weten? Bekijk hier de folder.    YUNECO Caro flyer packshot

Geïnformeerde toestemming

Omdat we een medische discipline zijn, vallen de jongeren in onze dossiers onder de patiëntenwetten en de rechten van de patiënt. Dat wil zeggen dat we er van uit gaan dat je bij aanmelding de jongere en ouders/wettelijke vertegenwoordiger informeert over het betrekken van ons team. Alleen zo kunnen we rechtsgeldig en zo snel mogelijk reageren op je aanmelding. HIervoor dien je ons het document 'Geïnformeerde toestemming' (informed consent) te bezorgen. 

De jongere mag zelfstandig toestemming geven vanaf 15jaar, maar moet mee met ouders toestemming geven vanaf 12jaar.

 

VOORZIENinGGZ: de themamail van YUNECO Caro Outreach!

Het YUNECO Caro Outreach team focust op regelmatige basis op specifieke thema's in haar nieuwsbrief: angst, trauma, ... Wens je de themamail te ontvangen?

Schrijf je in en stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !