Het YUNECO Connect team in regio Halle-Vilvoorde heeft volgend aanbod:
ULTRA-HIGH RISK richt zich tot jongeren en jongvolwassenen die dreigen vast te lopen op één of meerdere levensdomeinen waarbij men niet goed weet wat er aan de hand is, maar waarbij mijn zich zorgen maakt aangaande de verdere ontwikkeling.
INFANTS begeleidt ouders bij infant-gerelateerde problematieken tijdens de zwangerschap of met een kind tussen 0 en 3 jaar.
YUNECO Connect Halle-Vilvoorde UHR
Doelgroep
YUNECO Connect UHR Halle-Vilvoorde richt zich tot jongeren en jongvolwassenen
- Van 14 t.e.m. 23 jaar
- Die dreigen vast te lopen op één of meerdere levensdomeinen (school, werk, gezin, relaties, etc.)
- Waarbij men niet goed weet wat er aan de hand is, maar waarbij men zich zorgen maakt aangaande de verdere ontwikkeling
|
|
|
Aanbod
Door middel van vroegdetectie proberen we de gevoeligheid en kwetsbaarheid voor het ontwikkelen van een psychologische en/of psychiatrische problematiek in te schatten. Door tijdig te interveniëren willen we vastlopen op een of meerdere levensdomeinen vermijden of beperken. Ook jongeren die wel voldoen aan de bovenstaande voorwaarden maar zonder eigen hulpvraag, waarbij de omgeving wel bezorgd is kunnen bij ons terecht.
Binnen ons zorgaanbod is er een kortdurend intensief traject: maximum 3 maanden met een frequentie van 1x/week
YUNECO Connect biedt GEEN langdurig therapeutisch behandeltraject, overbrugging, crisisbegeleiding of begeleiding bij een louter psychodiagnostische vraag.
Aanmelden & contact
Indien u denkt dat bovenstaand aanbod helpend kan zijn voor de jongere kan u het online aanmeldingsformulier* invullen. Op basis van dit formulier wordt er binnen ons team gekeken of uw aanmelding in aanmerking komt voor het opstarten van een begeleidingstraject. U kan binnen 2 weken na aanmelding reactie van ons verwachten. Een aanmelding via het formulier kan enkel gebeuren indien de cliënt zelf hiervan op de hoogte is.
Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.kan eventueel anoniem afgetoetst worden of het Connect zorgaanbod aangewezen is.
* Overzicht gemeenten
YUNECO Connect Halle-Vilvoorde Infants
Module klinisch ouder-kindwerk
Begeleidingen van ouders bij infant-gerelateerde problematieken.
Ouders kunnen reeds tijdens de zwangerschap bij ons terecht, of later met hun kindje tussen de 0 en 3 jaar. We richten ons in deze begeleidingen steeds op de ouder-kind relatie, wanneer deze al vroeg onder druk komt te staan (door bijvoorbeeld pre-, peri- of postpartumproblematiek).
|
|
|
Om een gezin voor begeleiding aan te melden kan een hulpverlener (mits akkoord van ouders) contact nemen via het online aanmeldingsformulier: klik hier. De begeleiding is kosteloos voor ouders en kan plaatsvinden in het CGG Asse of het CGG Vilvoorde.
- Voorbeelden
- Een mevrouw, zwanger van haar tweede kindje, is bang om opnieuw in een moeilijke periode te belanden zoals bij de postpartumdepressie na haar eerste kind.
- Een jong koppel wiens baby ontroostbaar lijkt, merkt dat de dagen steeds meer gevuld zijn met spanning. Ze nemen steeds meer afstand van hun dochtertje en kunnen nog maar moeilijk genieten samen.
- Een jonge man wiens eigen vader op jonge leeftijd het gezin verlaten heeft, wordt nu zelf papa. Hij weet eigenlijk niet goed hoe hij die rol juist moet opnemen en vraagt hierrond ondersteuning, om de band met zijn zoontje alle kansen te geven.
- Een kindje van 2 jaar komt maar niet toe aan exploratie van de wereld, moeder vreest dat ze ‘te close’ zijn. Hoe moet ze dit begrijpen en wat kan ze doen om haar zoontje te ondersteunen?
Module telefonisch consult hulpverleners
Wij bieden aan om telefonisch mee na te denken over casussen, informeren over verwijsadressen, screeningslijsten, …
Een consult kan aangevraagd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Module casusgebonden ondersteuning (individueel of teamniveau)
We ondersteunen hulpverleners, individueel of op teamniveau, rond een specifieke infantcasus. Dit kan face to face of outreach in jullie eigen dienst. We denken mee na over een casus met onze inzichten vanuit de Infant Mental Health. |
|
|
Hulpverleners kunnen via mail de vragen naar een consult: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Een van onze infantmedewerkers neemt dan telefonisch contact op om af te stemmen wat we kunnen betekenen.
- Voorbeelden
- Hoe ga ik best verder in mijn lopende begeleiding? Wat kan ik zelf nog doen om de ouders te ondersteunen?
- Hoe kan ik het gedrag van baby of ouder best begrijpen of kaderen in ontwikkeling?
- We zitten als team vast, het zou helpen als er iemand meedenkt vanuit de Infant Mental Health visie.
- Ik ben op zoek naar screeningsinstrumenten of gepaste verwijsadressen voor de allerkleinsten.
Module niet-casusgebonden teamondersteuning
Hierbij bieden wij ondersteuning van teams in het werken met jonge kinderen. Dit gebeurt op vraag en op maat van de dienst in kwestie. Het kan bijvoorbeeld gaan om de vertaalslag van IMH op de werkvloer, vraag naar vorming, ...
Teamondersteuning kan aangevraagd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.