Ultra-High Risk

YUNECO Connect UHR Halle-Vilvoorde richt zich tot jongeren en jongvolwassenen

 1. Van 14 t.e.m. 23 jaar
 2. Die dreigen vast te lopen op één of meerdere levensdomeinen (school, werk, gezin, relaties, etc.)
 3. Waarbij men niet goed weet wat er aan de hand is, maar waarbij men zich zorgen maakt aangaande de verdere ontwikkeling
  Flyer YUNECO Connect HV 

 

Door middel van vroegdetectie proberen we de gevoeligheid en kwetsbaarheid voor het ontwikkelen van een psychologische en/of psychiatrische problematiek in te schatten. Door tijdig te interveniëren willen we vastlopen op een of meerdere levensdomeinen vermijden of beperken. Ook jongeren die wel voldoen aan de bovenstaande voorwaarden maar zonder eigen hulpvraag, waarbij de omgeving wel bezorgd is kunnen bij ons terecht.

Binnen ons zorgaanbod zijn er twee trajecten mogelijk: een kortdurend of een langdurend traject.

 • Een kortdurend intensief traject: maximum 3 maanden met een frequentie van 1x/week
 • Een langdurend laag-intensief traject: maximum 12 maanden met een maximum frequentie van 1x/maand

 

YUNECO Connect biedt GEEN langdurig therapeutisch behandeltraject, overbrugging, crisisbegeleiding of begeleiding bij een louter psychodiagnostische vraag.

 

Indien u denkt dat bovenstaand aanbod helpend kan zijn voor de jongere kan u het online aanmeldingsformulier* invullen. Op basis van dit formulier wordt er binnen ons team gekeken of uw aanmelding in aanmerking komt voor het opstarten van een begeleidingstraject. U kan binnen 2 weken na aanmelding reactie van ons verwachten. Een aanmelding via het formulier kan enkel gebeuren indien de cliënt zelf hiervan op de hoogte is. 

Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.kan eventueel anoniem afgetoetst worden of het Connect zorgaanbod aangewezen is.  

 

Alcohol & Drugs
YUNECO Connect – Alcohol & Drugs richt zich op:

 1. Schoolgaande jongeren,
 2. die in aanraking komen met alcohol en/of drugs,
 3. voor wie vroeginterventie het meest aangewezen hulpaanbod is. 

Door middel van vroegdetectie en –interventie willen we voorkomen dat er een escalatie naar een daadwerkelijke drugverslaving of ernstig problematisch druggebruik bij deze jongeren ontstaat. Wij bieden een (telefonische) consultfunctie aan, ter ondersteuning van het reeds lopende traject. Hierin denken we mee na hoe en of de huidige hulpverlening kan anticiperen op het druggebruik van deze jongere. Tijdens dit consult kan tevens bekeken worden of een beperkt aantal individuele sessies, specifiek rond middelengebruik, een meerwaarde kan hebben. Op aanvraag is een groepsaanbod ook mogelijk voor jongeren die voldoen aan bovenstaande criteria. Indien u een consult wenst aan te vragen, kan u ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Infants
YUNECO Connect – Infants richt zich op:

 1. hulpverleners binnen de regio Halle/Vilvoorde,
 2. die een vraag hebben omtrent een infant (0-3jaar),
 3. betreffende pre-, peri- en postnatale problematieken, waarbij de ouder-kind relatie centraal staat.

 
Wij bieden een (telefonische) consultfunctie aan, ter ondersteuning van het reeds lopende traject. Tijdens dit consult kan tevens bekeken worden of een beperkt aantal sessies rond infanthulpverlening met de cliënt een meerwaarde kan bieden. Een consult kan aangevraagd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

* Overzicht gemeenten