YUNECO CROSSLINK

Kenniskringen

 

YUNECO kenniskringen zijn groepen van hulpverleners die willen samenwerken rond bepaalde onderwerpen. De kenniskring is een methodiek waarbij via  een besloten digitaal forum mensen samen aan de slag kunnen gaan rond een specifiek thema of project. Binnen de kenniskring kan gebruik gemaakt worden van tools als: discussieforum, prikbord, gedeelde kalender, samen schrijven aan documenten, databanken uitbouwen, projecten plannen, enz.

De YUNECO kenniskringen zullen uiteraard ook fysieke ontmoetingen hebben, waarbij ze tot een gezamenlijk actieplan voor onderlinge kennisdeling en het aanreiken van expertise aan de andere sectoren kunnen komen. Elke kenniskring zal met ondersteuning van de referentiepersoon een duidelijk actieplan voor het komende jaar uitzetten.

Voor volgende doelgroepen worden jaaractieplannen opgesteld in de schoot van de betreffende kenniskring. De respectievelijke doelstellingen in het actieplan per doelgroep kunnen erg verschillend zijn en we geven telkens een voorbeeld, geïnspireerd door de brainstorm in de werkgroep:

Liaison naar gezondheidszorg. Alle kenniskringen en de activiteiten van YUNECO Crosslink (via de modaliteiten van het opleidingskruispunt) moeten de versterking van de eerstelijns gezondheidswerkers, inclusief huisartsen en pediaters) mee tot doel hebben. Uiteraard richt de Consultdesk zich ook tot hen.

 

Indien je interesse hebt om aan te sluiten bij één van deze kenniskringen, gelieve dan contact op te nemen met de desbetreffende referentiepersoon.

Indien je interesse hebt om rond een andere doelgroep een kenniskring binnen Vlaams-Brabant op te richten, gelieve dan contact op te nemen met Veerle Wathion: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.