YUNECO CROSSLINK

Discovery college Vlaams-Brabant

 

Een Discovery college is een plaats waar jongeren samenkomen om te leren van elkaar, ervaringen te delen en nieuwe inzichten te verwerven over mentale gezondheid. 

Samen met een professionele begeleider gaat een jonge ervaringswerker van ESPERTO aan de slag met een groep jongeren op een toffe maar educatieve manier tijdens een workshop rond mentale gezondheid via het CHIME(D) framework

 

         

C

 

Connectedness 

 

Verbondenheid

H

 

Hope 

 

Geloof in de toekomst, optimisme 

I

 

Identity 

 

Een eigen persoonlijk identiteit

M

 

Meaning of life 

     

Betekenis van het leven

 

Empowerment 

 

In je kracht zetten, grip op je leven 

(D)

 

Difficulties 

 

Omgaan met moeilijkheden, veerkracht

CO-PRODUCTIE  

We vinden co-productie zeer belangrijk. Daarom worden onze workshops gemaakt en gegeven tezamen met de ervaringsdeskundige jongeren van ESPERTO YUNECOWe hebben reeds een beperkt aanbod workshops klaarstaan (zie onderaan), maar willen ons aanbod graag uitbreiden naar de noden van de jongeren. Laat ons dus zeker weten waar jongeren in jouw omgeving nood aan hebben. Contacteer Charlotte Nys.

 

OPEN AANBOD 

Onze workshops richten zich op de mentale gezondheidservaringen van jonge mensen. Alle jongeren die hier interesse in hebben, meer over willen weten of mee willen nadenken over de thema’s mogen aansluiten. 

Maar... 

Jongeren hebben familie en vrienden,

Jongeren leven in een gemeenschap,

Jongeren komen in contact met GGZ-actoren, school, jeugdwerkingen, enz., 

Dus organiseren we ook gemengde workshops dewelke ook openstaan voor volwassenen. Want hoe meer iedereen weet hoe je jongeren beter kan ondersteunen, hoe beter het voor de jongeren zal zijn. 

 

DICHTBIJ & FLEXIBEL 

Om de drempel om aan te sluiten zo klein mogelijk te maken, brengen we de Discovery colleges tot bij de jongeren. We richtten ons voornamelijk op scholen. Maar werk je met een groep jongeren rond mentale gezondheid en wil je graag een Discovery college organiseren, laat ons dan zeker iets weten en we kijken wat we kunnen doen. Contacteer Charlotte Nys.

DISCOVERY COLLEGE I Veerkracht 

DISCOVERY COLLEGE I Kleur bekennen