YUNECO CROSSLINK

Team Crosslink Participatie

Contactpersoon

Nina Sitskoorn
Positie:
Procesbegeleider
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0478 16 44 77

Links

Overige informatie

Overige informatie

Ik ben sinds april 2023 procesbegeleider van Esperto. Daarnaast werk ik ook als overkoepelende ervaringswerker voor de HerstelAcademie Diletti.

Esperto is een groep jongeren en jongvolwassenen die ervaring hebben met de geestelijke gezondheidszorg. Deze groep is verbonden aan het GG-Jeugdnet Vlaams-Brabant, YUNECO. Esperto wil een stem voor alle kinderen en jongeren zijn. Ze wil jongeren de plaats en de stem geven die ze verdienen in de weg naar verandering, als steun en/of ter inspiratie van anderen in een soortgelijke situatie of met soortgelijke interesses. Esperto wil de stem van kinderen en jongeren in de geestelijke gezondheidszorg luider laten klinken. Daarnaast staat Esperto ook voor participatie als recht van alle kinderen en jongeren en als vertrekpunt binnen de zorg. Esperto wil hierbij verbinding leggen tussen jongeren met en zonder ervaringen én evenzeer met hulpverleners. De jongeren van Esperto komen maandelijks samen op onze ontmoetingsavonden om ideeën uit te wisselen en projecten op te starten. Tijdens deze ontmoetingsavonden worden thema’s vastgelegd waarrond zij ervaringen zullen delen op bijvoorbeeld congressen, scholen, workshops en Discovery Colleges. De ontmoetingsmomenten zijn zeer waardevol. Ze bieden participatiemogelijkheden op micro- en mesoniveau en tonen hoe inspraak op maat van jongeren kan worden waargemaakt. 

Op dit moment bestaat Esperto uit 10 ervaringsdeskundige vrijwilligers en wij hopen deze groep uit te kunnen breiden. Bij deze ook een kleine oproep om in jullie omgeving rond te vragen of er jongeren geïnteresseerd zijn om bij ons aan te sluiten. Zij mogen mij altijd contacteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0478 16 44 77.