The child as a guide in family therapy: a multigenerational approach

Categorie
Studiedag
Datum
23 juni 2021 09:30 - 16:30
Locatie
online
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Online studiedag met de Italiaanse kinderpsychiater en gezinstherapeut Maurizio Andolfi, een belangrijke inspirator voor de relatie- en gezinstherapie wereldwijd. Inleiding door prof. dr. Peter Adriaenssens.

 
 

Programma

9.30 | Inleiding door em. prof. dr. Peter Adriaenssens, kinder- en jeugd psychiater en relatie- en gezinstherapeut

tot

16.30 | Maurizio Andolfi

  • Breaking the fence: learning from the giants of family therapy
  • The child from problem to resource in the multigenerational approach
  • A consultation with a Jewish family in Brussels
  • A consultation with a Turkish family in Rotterdam
Gewijzigd programma

Deze studiedag was oorspronkelijk gepland op maandag 22 juni 2020. Door corona is de studiedag met een jaar uitgesteld en kreeg hij een licht gewijzigd programma. De aanvankelijk geplande live sessies worden vervangen door videodemonstraties van consultaties geleid door Maurizio Andolfi, met toelichting van zijn multigenerationele aanpak in gezinstherapie. Het volledige programma volg je online.

Vorig jaar reeds ingeschreven? Geen probleem. Dan hoef je niets te doen, je inschrijving blijft behouden. Kort voor de studiedag ontvang je een deelnamelink.

Voertaal
Engels

Maurizio Andolfi

Gastspreker Maurizio Andolfi is direct en indirect een grote inspirator voor het psychotherapeutische werk op Context, het centrum voor relatie- en gezinstherapie van het UPC KU Leuven. Andolfi is kinderpsychiater en gezinstherapeut en volgde zijn therapeutische opleiding in de Verenigde Staten bij pioniers in de gezinstherapie zoals Bateson, Bowen, Whitaker, Minuchin, Ackerman en Satir. Hij is oprichter en directeur van de Accademia di Psicoterapia della Famiglia in Rome, hoofdredacteur van het tijdschrift Terapia Familiare en sinds enkele jaren ook Professor in Residence van de William Street Family Therapy Centre in Perth in Australië, intussen zijn thuisbasis.

Maurizio Andolfi is een van de weinige nog levende iconen in de familietherapie. Hij is bekend voor zijn warme aanwezigheid in combinatie met een gedurfde aanpak en voor het centraal stellen van kinderen en jongeren in gezinstherapie. Hierdoor wordt het probleemkind een 'deskundige’ die de therapeut de weg wijst. Andolfi werkt multigenerationeel waarbij het belang van veilige gehechtheid steeds centraal staat.

Deelnameprijs

  • 150 euro 
  • medewerkers UPC KU Leuven: kostprijs wordt intern verrekend

Online

Je volgt deze studiedag volledig online. Kort voor de studiedag (na je inschrijving) ontvang je een deelnamelink. 

Accreditatie

Accreditatie voor artsen wordt aangevraagd.

 
 

Alle datums

  • 23 juni 2021 09:30 - 16:30

Powered by iCagenda