LifeCity app-lancering

Categorie
Studiedag
Datum
16 september 2021 09:00 - 14:00
Locatie
GENT - Congrescentrum Zebrastraat
Een gesprektool voor begeleidingsgesprekken rond emoties, talenten, dromen en hulpbronnen van kinderen en jongeren.

LifeCity app-lancering

Kan technologie kinderen motiveren om in gesprek te gaan en hoe kan een online tool moeilijke gesprekken in de jeugdhulp vlotter laten verlopen?

De afgelopen 4 jaar ontwikkelde een team specialisten van HOGENT in cocreatie met kinderen, jongeren en hun begeleiders uit de jeugdhulp de app LifeCity. Deze digitale gesprekstool nodigt uit tot een open gesprek rond emotiebewustzijn en -regulatie, het opstellen van doelen, het ontdekken van talenten en hulpbronnen en het in kaart brengen van een levensverhaal. Ondertussen heeft de app ook zijn nut bewezen bij andere doelgroepen.

Deze online tool ter ondersteuning van individuele begeleidingsgesprekken vertrekt vanuit drie doelstellingen.

 1. LifeCity wil kinderen motiveren om deel te nemen aan individuele begeleidingsgesprekken door aan te sluiten bij hun (digitale) leefwereld.
 2. Daarnaast kan je moeilijke gesprekken faciliteren door onder meer het werken met beelden, metaforen, audio, filmpjes…
 3. Doordat de app alle info digitaal bijhoudt zetten we ook in op de hulpcontinuïteit.

Lees meer

Benieuwd naar de virtuele rondleiding in LifeCity, de digitale stad? Kom alles te weten over onze app met bijhorende praktische handleiding op deze studiedag. #LifeCity en praat mee!

PROGRAMMA

 • dr. Bruno Vanobbergen, Agentschap Opgroeien, over de plannen met Opgroeien
 • Erik De Belie, HOGENT, over het belang van emotionele verbondenheid en het regisseren van je verhaal
 • Getuigenis over de beleving van individuele begeleidingsgesprekken
 • Onderzoeksproces ontwikkeling app
 • Voorstelling app LifeCity & good practices uit het werkveld
 • Lunch en netwerkmoment met inachtneming van COVID 19- veiligheidsvoorschriften.

DOELGROEP

Iedereen die werkt met kwetsbare kinderen en jongeren en hun netwerk en met hen in gesprek wil gaan rond hun ondersteuningsnoden om een positief leefklimaat te bewerkstelligen.

PRAKTISCH

 • Tickets 40 euro (Personeelsleden van HOGENT hoeven niet zelf te betalen. De prijs van 40 euro wordt intern verrekend aan je vakgroep/ dienst als je je vakgroep / dienst vermeldt en toestemming hebt van je budgethouder.)
 • Praktische vragen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Alle infovragen over de Lifecity-app: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Locatie: GENT - Congrescentrum Zebrastraat (Hoofdingang: Zebrastraat 32 - 9000 Gent - Ondergronds, betalend parkeren mogelijk.)
 • Meer over het onderzoek FAITH: FAciliterende IT bij indi­vid­uele begeleidings­gesprek­ken in de jeugdHulp. Alle infovragen rond het onderzoeksproject FAITH: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 

Alle datums

 • 16 september 2021 09:00 - 14:00

Powered by iCagenda