YUNECO CROSSLINK

Supervisie autisme

 

Kinderen en jongeren met autisme stellen soms moeilijk te doorgronden en te beïnvloeden probleemgedrag. Om hulpverleners in Vlaams Brabant, die hiermee worden geconfronteerd, te ondersteunen bieden we hen de mogelijkheid om binnen het netwerk YUNECO complexe casussen te bespreken met een groep ervaren supervisoren.

Aanbod

Een eenmalig en gratis supervisiegesprek waarbij een hulpverlener een complexe behandelvraag kan bespreken met ervaren teamleden van het Expertisecentrum Autisme (ECA), GAUZZ en YUNECO Combi.

Welke vragen

De centrale vraag van de hulpverlener moet steeds zijn hoe hij of zij een probleemgedrag bij een kind of jongere met autisme, al dan niet in combinatie met een verstandelijke beperking of andere comorbide problemen, best kan aanpakken. Diagnostische of oriënteringsvragen (naar welke voorziening wordt een cliënt best doorverwezen) worden op de behandelsupervisie niet besproken.

Voor wie

Hulpverleners die dreigen vast te lopen in de begeleiding van een kind of jongere met autisme (thuisbegeleiders, auti-coaches, CGG-medewerkers, orthopedagogen verbonden aan een MFC, …). Hulpverleners mogen enkele teamleden en andere bij de casus betrokken hulpverleners meebrengen naar het supervisiegesprek.

Waar en wanneer

4 x per jaar in het UZ Gasthuisberg in Leuven. Agenda: klik hier.

Aanmelden

Een supervisiegesprek (of bijkomende toelichting) kan aangevraagd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.