YUNECO CONNECT EPZ

YUNECO meets EPZ 2024

Categorie
ELP Vorming
Dates
26 februari 2024 09:00 - 17:00
Locatie
Congrescentrum UPC KU Leuven - campus Kortenberg - UPC KU Leuven, 517, Leuvensesteenweg, Kortenberg, Leuven, Vlaams-Brabant, 3070, België
Erps
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
DOWNLOADS
Conventie EPZ 2024 - cijfers 2023
Workshop KOPP/KOAP
 

Beste YUNECO ELP'er
Beste ELZ medewerker
 
Graag willen wij je uitnodigen op maandag 26 februari 2024 op onze Yuneco meets EPZ studiedag. Samen met je collega ELP'ers, de eerstelijnszones, CLB’s, zorgverstrekkers en organisaties actief in de geestelijke gezondheid willen wij voor jullie een dag uitbouwen met toelichting over de hernieuwing van de conventie, uitwisseling van goede praktijken, aandacht voor tips & tricks over het groepsaanbod, netwerkmoment met collega's werkzaam in jouw regio, ...
Tijdens deze studiedag zullen we verschillende aspecten van de nieuwe conventie toelichten. We zullen ook inspirerende voorbeelden delen van (gemeenschapsgericht) groepsaanbod en creatieve samenwerkingen met vindplaatsen. Tot slot hopen we jullie te kunnen bezielen met relevante tools en methodieken, gegeven door experten ter zake.
 
We hopen je te mogen verwelkomen op onze studiedag!
YUNmeetsEPZ uitnodiging 26022024
 

WORKSHOPS

'De meerwaarde van gemeenschapsgerichte (groeps)interventies: inzichten vanuit wetenschap en praktijk.'  Brenda Volkaert

In deze workshop worden evidence-based aanbevelingen besproken voor het opzetten van gemeenschapsgerichte(groeps)interventies. Daarnaast bekijken we aan de hand van het Boost Camp programma hoe die er in de praktijk concreet kunnen uitzien. Het Boost Camp programma is een universeel, school-gebaseerd preventieprogramma dat focust op het versterken van emotieregulatie vaardigheden en wordt momenteel als gemeenschapsgericht groepsaanbod uitgerold in verschillende scholen.

'Eetstoornissen: toelichting van het zorgtraject voor jongeren met een eetstoornis.Prof. dr. Marina Danckaerts

Op 1 februari 2024 is de conventie eetstoornissen van start gegaan. Hierbij kan een behandelend arts een zorgtraject opstarten voor patiënten t.e.m. 23 jaar met een diagnose eetstoornis. Klinisch psychologen/orthopedagogen en diëtisten kunnen jongeren in dit zorgtraject begeleiden zonder remgeld. Voor advies en ondersteuning kunnen de ambulante hulpverleners in de eerste lijn een beroep doen op een multidisciplinair ambulant supportteam (MAST-GGKJ). 
We nodigen je uit om mee te stappen in deze zorgtrajecten in Vlaams-Brabant zodat jongeren met eetstoornissen een mooi geïntegreerd zorgaanbod kunnen krijgen.

'KOPP/KOAP (MSOC)Joke Gabriel & Ulrike Janssen

Maak kennis met het groepsaanbod voor kinderen van ouders met een psychische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblematiek. Tijdens de workshop komen de vier veerkrachtpijlers aan bod, nl. informatiedeling, kind mogen zijn, steun van een vertrouwenspersoon, emoties erkennen. Hoe ga je creatief aan de slag met thema's die zijn gebaseerd op deze pijlers?

'PrOPSaartje Ieven

Tijdens deze workshop worden de basisprincipes van het PROP-model uitgelegd. Aan de hand van voorbeelden uit de klinische praktijk wordt besproken hoe dit model gebruikt kan worden als indicatiestellingsmodel en ingezet kan worden binnen kortdurende begeleidingen. 

'Groepsinterventies'  Kim Van Doren

Tijdens deze workshop zullen we een diepgaande brainstormsessie houden om alle aspecten van het organiseren van een succesvol groepsaanbod te verkennen. We zullen ons richten op het kiezen van een thema, het uitwerken van ideeën, het bepalen van de inhoud van sessies en het effectief organiseren van inschrijvingen.

 
 

Alle datums

  • 26 februari 2024 09:00 - 17:00

Powered by iCagenda