YUNECO CONNECT EPZ

Webinar Zorgtraject eetstoornissen

Categorie
ELP Vorming
Dates
16 februari 2024
Locatie
online
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aan alle diëtisten

Aan alle klinisch psychologen/orthopedagogen

Aan alle huisartsen, (jeugd)psychiaters, kinderartsen

Allicht hoorden jullie al van de plannen van de FOD-volksgezondheid en het RIZIV om voor jongeren en jongvolwassenen een zorgprogramma eetstoornissen uit te bouwen. Vanaf 1 februari 2024 kan een behandelend arts een zorgtraject opstarten voor patiënten tot en met 23 jaar met een diagnose eetstoornis (anorexia nervosa, boulimia nervosa, binge eating disorder). Klinisch psychologen/orthopedagogen en diëtisten kunnen jongeren in dit zorgtraject begeleiden zonder remgeld. Voor advies en ondersteuning kunnen de ambulante hulpverleners in de eerste lijn een beroep doen op een multidisciplinair ambulant supportteam (MAST-GGKJ).

Alle diëtisten met kennis en ervaring met eetstoornissen en/of de bereidheid zich bij te scholen via de daartoe voorziene modules van Eetexpert vzw kunnen instappen in een nieuwe conventie. Via een overeenkomst met YUNECO, het netwerk geestelijke gezondheid kinderen en jongeren (GGKJ), kunnen jullie dan jaarlijks 15 sessies gratis aanbieden aan jongeren.

Alle klinisch psycho-/orthopedagogen kunnen deel uitmaken van dit zorgprogramma, mits kennis en ervaring met eetstoornissen en/of de bereidheid zich bij te scholen via de daartoe voorziene modules van Eetexpert vzw. Jullie kunnen via de conventie eerstelijnspsychologische zorg in dit zorgtraject werken via een overeenkomst met een netwerk geestelijke gezondheid (10-20 sessies/jaar).

Elke behandelend arts kan een zorgtraject opstarten. Daartoe bevestigt die de diagnose van een eetstoornis en organiseert een multidisciplinair overleg met minstens 1 en maximum 3 andere disciplines (bij voorkeur een diëtist, een klinisch psycho-/orthopedagoog en/of een (kinder- en jeugd)psychiater), waarin een behandelplan wordt opgesteld.

Meer uitleg is te vinden via de website van het RIZIV: https://www.riziv.fgov.be/nl/thema-s/verzorging-kosten-en-terugbetaling/wat-het-ziekenfonds-terugbetaalt/geestelijke-gezondheidszorg/toegankelijke-ambulante-zorg-voorjongeren-tot-en-met-23-jaar-met-eetstoornissen-dankzij-multidisciplinair-zorgtraject

We nodigen je uit om mee te stappen in deze zorgtrajecten zodat jongeren met eetstoornissen een mooi geïntegreerd zorgaanbod kunnen krijgen. Ben je geïnteresseerd?

Neem deel aan onze webinar op 16 februari 2024, 9-10u! 

Schrijf je in via de groene knop rechts bovenaan. Enkele dagen voor het webinar ontvang je een deelnamelink.

 
 

Alle datums

  • 16 februari 2024

Powered by iCagenda