YUNECO

Info jongeren en ouders

 

Je zoekt hulp of informatie voor jezelf of voor iemand in je omgeving?

In je zoektocht ben je op de website van YUNECO terechtgekomen. Hier bundelen we voornamelijk informatie voor hulpverleners. We verwijzen je graag door naar volgende informatiekanalen.

 

Eerstelijnspsychologische zorg

Hier kan je terecht met alle vragen m.b.t. zich goed voelen en mentaal welbevinden.

Sinds februari 2024 kunnen kinderen en jongeren tot en met de leeftijd van 23 jaar hier terecht na diagnose van één van volgende eetstoornissen: Anorexia Nervosa, Binge eating disorder of Bulimia Nervosa; én die niet in een ziekenhuis zijn opgenomen.

Logo EPZ

www.epzvlaamsbrabant.be

 Spreekerover2024.png

 

Psychewijzer

We verwijzen je graag door naar de website Psychewijzer voor telefonische en online hulp. Je vindt er ook contactgegevens van voorzieningen voor kinderen en jongeren binnen de geestelijke gezondheidszorg in Vlaams-Brabant. Klik op de afbeelding om naar Psychewijzer te gaan.

Psychewijzer

www.psychewijzer.be

Esperto YUNECO

YUNECO wil zich inzetten om participatie van kinderen en jongeren binnen het netwerk te verbeteren. Vier jaar geleden werd de groep Esperto opgericht die de stem van jongeren in de geestelijke gezondheidszorg luider wil laten klinken. Via ervaringsdelen legt Esperto verbinding tussen jongeren met en zonder ervaringen én evenzeer met hulpverleners. Esperto wil zich ook ontplooien tot vertegenwoordigersorganisatie. Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie over Esperto YUNECO.

Esperto mini

 Volg Esperto YUNECO via   Facebook   Facebook of InstagramInstagram

 

Vragen over je behandeling of je patiëntenrechten? -> Ombi

Wat zijn die patiëntenrechten? Wat kunnen ombudspersonen betekenen, en hoe kan men hen bereiken...? Ombi.be loodst jonge bezoekers door deze informatie, biedt antwoorden op de meestgestelde vragen, en leidt hen naar de verschillende contactmogelijkheden.

Ombi

www.ombi.be