Braingame Brian

Updated

Kenmerken methodiek

Leeftijdsbereik
Kind (7-13j)
Vroegdetectie/-interventie
Interventie
Werkvorm
Serious game
Online/offline
  • Blended hulpverlening
  • Online hulpverlening
Kostprijs
Betalend
Bron
Braingame Brian is ontwikkeld door de Task Force ADHD & Computer, bestaande uit prof. dr. P. Prins (Universiteit van Amsterdam), dr. A. Ponsioen (jeugd-GGZ Praktijk Zelfregulatie Oudewater), drs. E. ten Brink (FortaGroep afdeling jeugd-GGZ Gouda en jeugd-
Evidence-based
De training is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten van de laatste vijftien jaar, namelijk dat hersenfuncties te trainen zijn en dat de effecten van training ook na enige tijd blijven bestaan (Klingberg, 2010). Ook heeft onderzoek naar het effect van
Braingame Brian is een training op de computer van een aantal cognitieve vaardigheden. Dit zijn leervaardigheden waarmee informatie wordt opgenomen, verwerkt, vastgehouden en op grond waarvan men tot geconcentreerd, flexibel, overdacht (dus niet ondoordacht en impulsief) en planmatig handelen in staat is. De cognitieve vaardigheden die met Braingame Brian getraind worden zijn impulscontrole (inhibitie), flexibiliteit (mentaal schakelen) en werkgeheugen. Deze vaardigheden worden ook wel samengevat met de term ‘executieve functies’.

De training bestaat uit drie trainingstaken en een spelwereld. Door de spelwereld die om de trainingstaken is heen gebouwd worden kinderen uitgedaagd de trainingstaken uit te voeren en worden ze beloond voor hun trainingsarbeid. De training bestaat uit 25 sessies van ongeveer 40 minuten en is gemakkelijk thuis uit te voeren binnen een periode van zes weken (vier sessies per week) en is goed in te plannen op momenten dat dit het beste uitkomt.

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze methodiek. Gelieve slechts een beoordeling in te dienen als je deze methodiek zelf al hebt gebruikt.
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Beoordeling
Gelieve slechts een beoordeling in te dienen als je deze methodiek zelf al hebt gebruikt.
Commentaar