Back Up

Updated

Kenmerken methodiek

Leeftijdsbereik
Jongere (+13j)
Vroegdetectie/-interventie
Interventie
Werkvorm
  • Applicatie
  • Individueel programma
  • Zelfhulp
Online/offline
Online hulpverlening
Kostprijs
Gratis
Bron
Vlaams expertisecentrum suïcidepreventie
Evidence-based
BackUp werd ontwikkeld door het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP). De elementen in de app zijn wetenschappelijk onderbouwd. De app werd getest door zowel een experten- als gebruikersgroep en door beide groepen positief ontvangen. Middels e
BackUp is een mobiele applicatie die houvast wil bieden bij zelfmoordgedachten. De app bevat verschillende tools die je kunnen helpen een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen. Ook als je er wilt zijn voor iemand anders kun je met BackUp aan de slag.

De app is ontwikkeld om zelfstandig te gebruiken. Wil je hem liever samen invullen met een vriend, vertrouwenspersoon of hulpverlener? Ook dat kan. Verwijs degene met wie je hem wilt invullen door naar de informatie voor derden die samen aan de slag willen met BackUp.

Deze app is geen vervanging van professionele hulpverlening. Indien je aan zelfmoord denkt, raden we je sterk aan om contact op te nemen met een professionele hulpverlener. Een gesprek met de huisarts kan een eerste stap zijn.

Bezoekers-beoordelingen

Er zijn nog geen bezoekers-beoordelingen voor deze methodiek. Gelieve slechts een beoordeling in te dienen als je deze methodiek zelf al hebt gebruikt.
Beoordelingen (hoe hoger hoe beter)
Beoordeling
Gelieve slechts een beoordeling in te dienen als je deze methodiek zelf al hebt gebruikt.
Commentaar